VASİYETİ 45 YIL SONRA YERİNE GETİRİLDİ / 28 TEMMUZ 2017

Bu içerik 28 Temmuz 2017 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

MERHUM KAYMAKAM ERÇİN’İN VASİYETİ
45 YIL SONRA YERİNE GETİRİLDİ

– 4 Haziran 1970 günü Amasya’nın Taşova ilçesinin 23. Kaymakamı olarak göreve başlayan Beşikdüzü’lü Kaymakam Osman Turan Erçin, yakalandığı mide ve karaciğer kanseri nedeni ile görevi 25 Nisan 1972 günü sona ermişti.

Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi ve Hacettepe Hastanesinde üç ay süren tedavisinin olumlu cevap vermemesi üzerine kardeşleri kendisini direkt Beşikdüzü’ne götürmek istemiş. Merhum Kaymakam Osman Turan Erçin buna karşı çıkarak kendisini Taşova’ya götürmelerini ve Taşovalılarla helalleşmek istediğini söylemiş. 5 Temmuz 1972 günü Taşova’ya getirilen Erçin, ilçe halkı ile hüzünlü bir vedalaşma yapmış. İlçe halkının çoğu bu vedalaşma esnasında gözyaşlarını tutamamışlar.

45 yıl öncesi  gerçekleşen bu vedalaşma anında Merhum Erçin’in Taşova’da bıraktığı vasiyetinde o dönem Hükümet Konağı bahçesinin bahçıvanı olan merhum Ahmet Akdağ’dan “Biri kendisine, biri kabrinin başına konmak üzere iki gül” istemiş.  Kaymakam ilçe halkına da “Bir gün gelir bu gül çiçeklerinden bir tanesini Trabzon- Beşikdüzü ilçesi Zemberek köyündeki kabrime dikersiniz” demiş.

5 Temmuz 1972 günü yapılan bu vedalaşmadan 22 gün sonra 27 Temmuz 1972 günü 45 yaş yaşında Beşikdüzü Zemberek Mahallesi’nde aramızdan ayrılan merhum Kaymakamımız Osman Turan Erçin’in bu vasiyetini ilçede yayın yapan Havadis Gazetesi’de aradan geçen 45 yılın ardından sayfalarına taşıdı. Gazete haberinde, “Eğer insanlık ölmediyse; gelin Kaymakamımız ve Belediye başkanımızın öncülüğünde bu vasiyeti geç de olsa yerine getirelim. Merhum Kaymakamımızın Beşikdüzü’ndeki kabri, Hükümet konağındaki o gülü bekliyor.” Diye yazmış.

27 Temmuz 2017 günü dün Beşikdüzü’ne gelen Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Turan Yalçın, Taşova Havadis Gazetesi sahibi Ahmet Günaydın ile AA Temsilcisi Tevfik Öztürk Beşikdüzü Zemberek Mahallesindeki cami yanında bulunan kabire 45 yıl önce kendilerine verilen bir gül fidanı vasiyetini vefa borcu olarak dualar okuyarak diktiler.

Son olarak, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu makamında ziyaret ederek, Başkan Bıçakçıoğlu’na hediye takdim ettiler. Başkan Bıçakçıoğlu’da kendilerine yaptıkları anlamlı ziyaret dolayı teşekkür etti.