TAPU İŞLEMLERİ HIZLI ve MASRAFSIZ

Bu içerik 26 Kasım 2014 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

takbis

Belediye olarak teknolojik imkanlardan halka daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek amacıyla protokol imzalandı

– Beşikdüzü Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü  arasında TAKBİS protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher arasında  imzalanan protokol ile işyeri açma ruhsatı, ilan-reklam-emlak vergileri, kamu mallarının tespiti ile her türlü tapu işleminde Tapu Müdürlüğü ile Belediye arasında sürekli yazışmalar oluyordu. Bu yazışmalar hem zaman, hem emek, hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Kısa adı TAKBİS olan (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) protokolü sayesinde artık işlemler online olarak daha hızlı ve masrafsız bir şekilde yapılabilecek.