İFTAR SOFRALARINDA 2000 KİŞİ ORUÇ AÇTI

Bu içerik 24 Temmuz 2014 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

Beşikdüzü en güzel mesajı verdi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Beşikdüzü’nde gerçekleştirdiği açık hava iftarında yaklaşık iki bin  kişi bir arada oruç açtı.

Beşikdüzü ilçe merkezinde gerçekleştirilen iftarda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu, Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STÖ temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

İftar sonrasında Beşikdüzülülere seslenen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Ramazan barıştır, kardeşliktir, diyerek yola çıkıp Trabzon’un 18 ilçesinde iftarlar düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan F.Gümrükçüoğlu’nu Beşikdüzü halkı adına teşekkür etti. Bıçakçıoğlu konuşmasında şöyle konuştu: “Bizler bu akşam burada huzur içinde iftarımızı yaparken Suriye, Musul, Kerkük Filistin’de anneler babalar iftar sofralarına huzur içinde oturamıyor. Bizlere dünyadaki bu vahşeti görmeyin, duymayın diyenler var. Müslüman olarak bu vahşeti görmezden gelemeyiz. Bu bizim inancımızın bir gereği. Birileri varsın bizim bu hassasiyetimizi eleştirsinler. Dünyanın neresinde zulüm varsa bunları eleştirmek zorundayız.”dedi.

Bu sene Ramazan ayında ilk defa Beşikdüzü Belediyesi olarak her akşam iftar çadırlarında 450 vatandaşla iftar açtıkları belirten başkan Bıçakçıoğlu, “Bu çadırda eşlik eden hayır yapan sağ elin verdiğini sol el bilmesin anlayışında olan hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada yaşayacağımız Ramazanlarda da çadırımız hep açık tutacağız.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, yaşanan yoğun katılımdan dolayı vatandaşlara teşekkür ederken, “Bu akşam burada en güzel Ramazan mesajını tüm dünyaya verdiniz” diye konuştu.

Konuşmasında ilçelerde gerçekleştirilen açık hava iftarlarının Başbakan Erdoğan’ın tavsiyesi olduğuna değinen Başkan Gümrükçüoğlu, “18 ilçede sizlerle birlik olmamızı, sırça köşklerde değil, naylon sandalyelerde bir ve beraber, yürek yüreğe olmamızı temin eden ve bunu mutlaka bize tavsiye eden, ‘lüks lokantalarda iftar etmeyin, vatandaşla peynir ekmeğinizi paylaşın’ diyen bizzat Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Vesile olduğu bu büyük iftarlar için hepimiz adına kendisine şükranlarımızı ifade ediyorum. Çıkmış olduğu cumhurbaşkanlığı yolunda, memleketin birlik ve beraberliği için Allah’ın (c.c.) yardımının, sizlerin yürekten desteğinin kendisi ile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bu vesile ile şu iftar sofrasında hangi partiden olursa olsun, CHP’li, MHP’li, Saadet Partili ve diğer siyasi partilere mensup kardeşlerimizi, bütün kardeşlerimizi yürekten kucaklıyoruz. Gelemeyenlere de sevgi ve saygılarımızı ifade ediyoruz. Biz biriz beraberiz… İnşallah bu bayram Gazze’deki İsrail zulmünün bitmesine vesile olur. Gelecek Ramazan bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Beşikdüzü ilçe merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen açık hava iftarı, protokol konuşmalarının ardından yapılan yemek duası ile son buldu.

TAS_2347 TAS_2393 TAS_2399 TAS_2400 TAS_2403

TAS_2391 TAS_2384 TAS_2382 TAS_2397 TAS_2383