GELECEK NESİLLERE GÜZEL MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ

Bu içerik 31 Mart 2015 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

MIT_7070vv

BAŞKAN ORHAN BIÇAKÇIOĞLU’NUN KONUŞMASI (VİDEO GÖRÜNTÜ)

BEŞİKDÜZÜ’NÜ KENDİNE DERT EDİNMİŞ BİRİSİYİM
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Eğitim Bir-Sen Beşikdüzü Temsilciliği üyeleriyle yemekte, “Planımızı, projemizi hazırladık. Gelecek nesillere daha güzel bir Beşikdüzü’nü miras bırakmak istiyoruz.”dedi.
Bir yıllık Belediye hizmetlerinin slayt film gösterimiyle sunulduğu programda konuşan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, “Bundan tam bir yıl önce Beşikdüzü’nde yaşayan insanlar bize güvendi, bize inandı ve bizi belediye başkanlığına layık gördü. Allah nasip etti bu görevde bir yılımızı tamamladık. Zaman su gibi akıp gidiyor. Benim gibi derdi olan insanlar yastığa başını koyup rahat uyuyamıyor. Ben bu Beşikdüzü’nü kendine dert etmiş birisiyim. Bu ilçenin niye geri kaldığını, niye başka ilçeler gibi sosyal ve kültürel yönden gelişmediğini hep kendine dert edindim. Bu görevi Beşikdüzü’ne bir şeyler yapabilir miyiz diye kabul ettik. Bende bir öğretmenim. Devlet kapısında bir yıl çalıştım. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde bu ülkede bir tiyatro oynanıyor. Bu tiyatronun senaristi biz değiliz, siz de değilsiniz. Bu tiyatronun başrol oyuncusu da biz değiliz, siz de değilsiniz. Olsak olsak biz bu oyunda figüran rolünü oynuyoruz. İşte bu makus talihin değişmesi gerektiğine inananlar, zaman zaman bu ülke yönetimine geldikleri zaman bir yerlerden tokmak 10 senede bir kafalarına iniyor. Bu millet yine gerisin geri gidiyor. Bu hep böyle oluyor. Bu oyunun bozulması lazım.
BEŞİKDÜZÜ’NÜN NÜFUSUNU ARTIRMAK İSTİYORUZ
Bu Beşikdüzü’nde bu makamlarda kim olursa olsun, Beşikdüzü’nün suyu da akar, kanalizasyonu da çalışır, çöpü de toplanır. Biz, farklı bir şeyler yapalım istiyoruz. Daha yaşanabilir bir çevre, daha güzel bir sosyal hayat, daha ekonomik kalkınmış bir ilçeyi bu Beşikdüzü’ne nasıl meydana getiririz. 30 Mart 2014 öncesi bu Belediyenin gelirleri bugünkü gelirinin en az dört katı idi. Maalesef büyükşehir yasası elimize ve ayağımıza prangayı vurdu. 15 yıldır bu belediyenin şantiyesine bir tane araç girmemiş, biz yasaya rağmen 5 trilyonluk araç aldık. Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Planımızı, projemizi hazırladık. Gelecek nesillere daha güzel bir Beşikdüzü’nü miras bırakmak istiyoruz. Bu Beşikdüzü göç veren bir ilçe. 1972’li yıllarda 40 bindi bu ilçenin nüfusu. Şimdi 22 bin 500. Bu nüfus doyamadığı yerde durmuyor. Onun için buraya nüfus akışını sağlamak yegâne görevimiz ve bunun peşinde koşuyoruz. Yapacağımız kamu yatırımlarıyla, merkezi hükümetten alacağımız kamu yatırımlarıyla bu Beşikdüzü’nün nüfusunu artırmak istiyoruz. Ne demiştim, söz verdim, sizin çalışacağım. Evet söz verdim, bu Beşikdüzü için çalışacağım. Öğretmen arkadaşlarıma son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Ben sizleri Osman Gazi’nin yanında Şeyh Edebali olarak görüyorum. Ben sizleri Fatih’in yanında Akşemsettin, Mustafa Kemal’i Atatürk yapan Türk öğretmeni görüyorum.”dedi.
Yemeğe ayrıca; Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Çanakçı, Cahit Erkut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahittin Kerim İkibaş, Şube Müdürü Birol Köse, Eğitim Bir-Sen Beşikdüzü Temsilcisi Mustafa Eren ve sendika üyeleri katıldılar.

MIT_7049

MIT_7050