ÇITLAKLI MAHALLESİ CAMİ VE İMAMEVİ TEMEL ATMA TÖRENİ

Bu içerik 28 Nisan 2015 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

BAŞKAN BIÇAKÇIOĞLU’NUN TEMEL ATMA TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMASI:

MIT_8408

2001 yılında Ağaçlı’dan ayrılan Beşikdüzü Çıtlaklı Mahallesi’nde cami bulunmaması dolayısıyla harekete geçen mahalle halkı, önce derneklerini kurdular, daha sonra da cami ve imamevinin temelini attılar.

Temel atma törenine İlçemiz Kaymakamı Süleyman Polat, Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Kozan, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Kerim İkibaş, Mahalle Muhtarı Bilal Çıtlak, siyasiler, muhtarlar, davetliler ve mahalle halkı katıldılar. Tören Beşikdüzü Merkez Camii imamı Sezai Yaşar’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı.

Ardından ilk olarak söz alan Çıtlaklı Mahallesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muhammet Çıtlak “Mahallemiz diğer mahalleden ayrılmadan önce, mescit, cami gibi ibadetlerimizi yapabileceğimiz hiçbir yerimiz yoktu. Mahallemize bir cami yapmak için 2012 yılında harekete geçtik ve bugün itibariyle de cami bölümünün ve imam evinin temelini atacağız” dedi.  Daha sonra Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü Kaymakam Süleyman Polat ve İlçe Müftüsü Mehmet Yıldırım’da birer konuşma yaptılar. Son bölümde ise protokol üyeleri cami temeline harç koydu.