BEŞİKDÜZÜ, FİLM FESTİVALİNE DAMGA VURDU / 16 AĞUSTOS 2017

Bu içerik 17 Ağustos 2017 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

İlçemizi temsilen bugün Trabzon’da açılışı gerçekleştirilen “Trabzon Uluslararası Film Festivali”ne katıldık.

Organizasyon, Trabzon Meydan parkında ilçemiz folklor ekiplerinin horon gösterileri ile başladı. Kortej eşliğinde ekiplerimiz, mehteran ekibi ile büyük kalabalık Zağnos’a kadar yürüdü. Burada birçok kanalın canlı yayınladığı program öncesi ekiplerimiz horon gösterisi sundu.

Dünya sinemasından seçkin konuklarla ulusal sinemanın üreticilerinin aynı ortamda bir araya getiren festival büyük ilgi gördü. Festivale kurtlar vadisi oyuncuları, hababam sınıfının yaşayan efsaneleri ile çok sayıda oyuncunun yanı sıra vatandaşlar da katılım sağladı.

Trabzon Valiliği tarafından desteklenen, İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) ve Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER) iş birliğiyle düzenlenen “Trabzon Uluslararası Film Festivali” (TUFFEST), 16-26 Ağustos tarihleri arası devam edecek.

Festivalin bir gününde Beşikdüzü’nde film gösterimi yapılacak.

Aykan, “Bu bir başlangıç, devamı gelecek”

Açılış konuşmasını yapan TUFFEST Danışma Kurulu Başkanı Asım Aykan, “Trabzon demek kültür demek. Trabzon ciddi bir kültür merkezi. Metrekaresine en fazla sanatçı düşen vilayet. Biz TÜFES olarak sadece sinema ile ilgilenecek değiliz. Bu çalışmadan sonra burada kuracağımız merkez ile şehrimizde bu meslekte ster döken herkesin ellerinden tutacağız. Onlara destek için buradayız. Mesele sadece film boyutu ile ele alınmamalı, Trabzon’un yaşam, kültürünü yansıtılması için de farklı yerlerde de bulunacağız” ifadelerine yer verdi.