BEŞİKDÜZÜ KALKINMALI, ESNAFI ŞOFÖRÜ PARA KAZANMALI

Bu içerik 1 Nisan 2015 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

TAS_6271

VİDEO GÖRÜNTÜ:

Beşikdüzü Belediyesi ile Beşikdüzü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen şoför esnafıyla birlik, beraberlik, dayanışma ve sorunlarının masaya yatırıldığı yemekli toplantıya şoförler büyük ilgi gösterdi.

50 TRİLYONLUK KAMU YATIRIMI GELİYOR

Belediyemizin 1 yıllık icraatlarını içeren video film gösterisinin ardından konuşan Başkan Orhan Bıçakçıoğlu, 30 Mart seçimleri üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirterek başladığı konuşmasında, “Bu süre zarfında yaptıklarımızı slayt gösterimizde gördünüz. 1990 yılında Terminalin yanındaki halı sahanın açılışında bir pankart yazmıştım. Beşikdüzü İl gibi olmalı. Evet, ‘Bu Beşikdüzü İl gibi olmalı.’ Bu Beşikdüzü kalkınmalı. Esnafı, şoförü para kazanmalı. Burada ticaret daha yoğun olmalı. İnsanlar doğdukları yerde doymalı. Buradan göç vermemeli, öldükleri zaman mezarları garip kalmamalı. Hep bunları söyledik durdum. 1999 yılında milletvekilliği fırsatını yakaladım. Trabzon ve ilçelerine bir şeyler yapmanın gayreti içerisinde oldum. Bazı şeyleri de yapamadım, yaptırtmadılar. Sohbetlerimde hep anlatırdım. BEST’in satılması, hastane yapılması, Ro-Ro limanı gibi. O dönem yaptığım her hizmeti iğne deliğinden geçerek yaptım. Yerel yöneticilerin girişimci ruhu olmak zorunda. Kamu yatırımlarının ilçeye gelmesi için yerel yöneticilere çok büyük görevler düşüyor. Ben bu Beşikdüzü’ne koşuşturmalarım neticesinde 50 trilyonluk kamu yatırımını koydurdum. Bir iki ay içerisinde ihaleler tek tek yapıldığı zaman ne olduğunu vatandaşımız görecek.”dedi.

30 MART ÖNCESİ BELEDİYENİN GELİRİ 4 KAT FAZLAYDI
Başkan Bıçakçıoğlu, konuşmasının son bölümünde şunları söyledi: “Bu ilçenin ne kadar eğitimli, ne kadar kültürlü olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Bana bu ilçede yaşayanların ne kadar akıllı olduğu ilgilendirir. Bu ilçede yaşayanlar misafir gibi mi yaşıyor? Sakini gibi yaşıyor, yoksa sahibi gibi mi yaşıyor? Ben bu ilçede yaşayanların Beşikdüzü’nün sahibi olmasını istiyorum. İlçemizin dışında yaşayanlar, hemşehrilerimiz dediğimiz, Beşikdüzü’lü dediğimiz insanların Allah sizi inandırsın Beşikdüzü diye bir dertleri yok. Yazın gelecek fındığını toplayacak, yaylasını yapacak Ankara, İstanbul’da yaşantısına geri dönecek. 30 Mart öncesi bizden önceki dönemde Beşikdüzü Belediyesi’nin geliri ve kamudan gelen para bugün bize gelenin tam 4 katı idi. Bizi sevmeyebilirsiniz ama saygı göstermek zorundasınız. Nereye el uzatsak şikayetle karşılaşıyoruz. Orhan Bıçakçıoğlu bu Beşikdüzü’nde başarılı olur diye endişeye kapılmasın. Biz zaten bu işi başaracağız. Başarısız olsun diye dua ediyorlar. Ben zaten 4 sene sonra yokum. Bırakın çalışalım.

BU GÖREVİN HAKKINI VERECEĞİM
Bu Beşikdüzü’nün düşmanı, bu Beşikdüzü’nün kalkınmamasının sebebi bu maaş kartları. Bunlar memurun cebinde var, emeklinin cebinde var. Aybaşı gider parayı çeker, ondan sonra geçer bilgisayarın başına başlar yazmaya. Geçim derdi yok. Maaşını tıkır tıkır alıyor, ondan sonra ahkam kesiliyor. Beşikdüzü’nde çünkü alın teri yok. Ben 4 yıl sonra buradan bir Orhan Bıçakçıoğlu geçti dedirtmek için bu görevin hakkını vereceğim”

Program, şoförlerden gelen soruların Başkan Orhan Bıçakçıoğlu tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi.

TAS_6280

Beşikdüzü Dilektaşı Restaurant’ta düzenlenen toplantıya;
Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Çanakçı, Cahit Erkut, Belediye Meclisi Başkan Vekili Cengiz Demir, Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Harun Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İlyas Al, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M.Coşkun Zihni ve şoför esnafı katıldılar.

MIT_7078

MIT_7079