AK PARTİ EYLÜL AYI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI

Bu içerik 12 Eylül 2014 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.
IMG_0270 TAS_3289
AK Parti Beşikdüzü İlçe Teşkilatı tarafından Eylül ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısı Belediye Kültür Salonunda yapıldı.
            Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, göreve geldiğinden buyana mesaisini 24 saat Beşikdüzü ile geçirdiğini belirterek, “Bizim insanımız sabırsız, bizim insanımız tahammülsüz. Bizim insanımız hoşgörüsüz.10 dakika yolu kapatmamıza müsaade etmiyor. Bir fındık dalını kesmiyor. Hizmet gelecek, kanal açılacak, asfalt dökülecek, yol gidecek ama benim yerime bulaşma diyor. Büyükşehir olunca grup yollarımız 13 bin km.kareden 90 bin km.kareye çıktı. Bunların hepsine hizmetin gitmesi lazım. Ama gelin görün ki, bu şehirde yaşayan insanımız bu şehirde yaşamanın kuralına uymuyor. Bugün kaldırımlara bakın hepsi işgal altında. Esnaf kardeşim para kazanacak ama, benim kaldırımda yürüme hakkımı engelliyor. Bırakın kaldırımları caddeye sergi açıyor. Şehirde yaşıyoruz tavuk, keçi, sığır bakıyoruz. Ondan sonra da diyorlar ki, sinek çok çarşıda. Bu yetmiyor muş gibi nerede bir inşaat hafriyatı görse oraya ya mısır ekiyor, ya lahana ekiyor. Bakalım ne zaman kaldıracaklar, ne zaman sesimiz duyulacak.
Bu şehri bu ilçeyi birileri eğitimle tanıyor, kültürlü insanlarıyla tanıyor. Daha sosyal daha medeni olarak tanıyor Beşikdüzü’nü.  Ama yolun kenarına lahana dikiyoruz. Bunlar canımı sıkıyor ama şevkimi kırmıyor.
Bugün parkta oturmak güzel. Ama çekirdeği yiyip oraya atıyor. Temizlemeyin dedim oradaki arkadaşlara. O çekirdekleri madem yiyip yere atıyorlar temizlemeyin. Belki birileri tekrar geldiğinde görürde bu hatadan döner. Bu gibi şeyler Beşikdüzü’ne yakışmıyor. İnşallah vatandaşımız şehirde yaşamanın kuralına uyar.
Çöp atma konusunda yeni bir uygulama başlattık. Anons ettik, broşür dağıttık. Hala sabah kalkar atar, öğlen atar. Bende yüz tane çöpçü yok ki! 25 kişi ile Beşikdüzü ve mahallelerinin çöplerini toplatıyorum.
Sel riskinden Beşikdüzü’nü kurtarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde cezaevi ile ilgili konu karara bağlandı. Dışarıdan kim ne derse desin; benim Beşikdüzü için inandıklarım var. Bazı insanların Beşikdüzü’nü düşündüklerine inanmıyorum. Beşikdüzü’ne paranın girmesi için mutlaka fakültenin olması lazım. Belediye Meclisimizden birlikte aldığımız kararla mevcut belediye binasını Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne 25 yıllığına Aziz Gözaçan Spor Salonu ile birlikte verdik.
Kapanan beldelerimizin belediye borçları Beşikdüzü Belediyesi’ne devroldu. Hesaplarımızda Yeşilköy Belediyesinin borçlarından dolayı haciz var. Her gün yeni bir sürprizle karşılaşıyoruz. Maddi konuda sıkıntımızın en büyük sebebi bu. Yeni hizmetlerin gelmesi için yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Beşikdüzü için yeni bir imar planı hazırlıyoruz.  Çirkin yapılaşmaya benim dönemimde müsaade etmeyeceğim. Beşikdüzü’nde sosyal tesislere ihtiyaç var. Düğün salonu, yüzme havuzu, deniz feneri şeklinde bir restoran, içinde sinema ve tiyatro salonu olan bu tesisleri yap işlet metoduyla yaptıracağız. Olmazsa biz yapacağız.”dedi.
            Toplantıya ayrıca Şalpazarı Geyikli eski Belediye Başkanı A.Yüksel Gülay, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, AK Parti mahalle temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldılar.

Belediye çalışmaları SLAYT VİDEOYU izlemek için tıklayın:

Belediye Başkanı Orhan BIÇAKÇIOĞLU’nun konuşması için tıklayın:

Toplam 1 Yorum Yapılmış.

1. fatih yaylı dedi ki:

Bu şehri bu ilçeyi birileri eğitimle tanıyor, kültürlü insanlarıyla tanıyor. Daha sosyal daha medeni olarak tanıyor Beşikdüzü’nü. – Bazı insanların Beşikdüzü’nü düşündüklerine inanmıyorum. BASKANIM GERCEKLERI SOYLEMISSINIZ … HER NEKADAR BOS YERLERE MISIR LAHANA EKILSEDE HALA SEHIRDE INEK OKUZ TAVUK BAKSALARDA KALDIRIMLARDA YURUYEMIYIP ARAC YOLUNU KULLANIP ARAC SURUCULERIYLE TARTISSAKDA yapılan hızmet ve yenılıkler karsısında bırgın bu davranıslardan vazgecılecekdır . sehirde olduklarını sehırde yasadıklarını anlayacaklar artık farklılık sart………