“ULUSLARARASI KEMENÇE VE HORON FESTİVALİ” / 9 TEMMUZ 2017

Bu içerik 9 Temmuz 2017 tarihinde Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi tarafından eklenmiştir.

12 ülkenin katılımıyla başlayan “Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali” Beşikdüzü’nde yapıldı.

– Türkiye’nin yanı sıra 12 ülkenin halk oyunları topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen “1. Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali”nin 3. Programı Beşikdüzü’nde Doğu Gözaçan Kültür Parkı Amfi Tiyatroda yapıldı.

Ülkemizden katılımla birlikte toplamda 400 folklorcunun sahne aldığı festival öncesi ülke temsilcileri Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ve Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’i makamında ziyaret ettiler. Temsilciler kendi ülkelerinin tanıtımını simgeleyen özel hediyeleri takdim ettiler. Ardından, Öğretmenevi önünde toplanan folklor ekipleri ve ilçe halkı oluşturulan kortej eşliğinde festival alanı Amfi Tiyatroya yürüdüler.

Halkın yoğun katılımıyla başlayan Uluslararası Kemençe ve Horon Festivalinde her ülke kendi halk danslarını sergiledi. Gecenin finalini ise, Karadeniz’in genç sanatçılarından Vira Cemal yaptı.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Ortahisar, Beşikdüzü, Of ve Maçka belediyelerinin de desteğiyle 6-13 Temmuz’da ilçelerde de gerçekleştirilecek festivalde, yerli ve yabancı halk oyunları toplulukları sahne alıyor.